大陸式「雙卡」插槽! 三星 Galaxy S7 真機上手!

左定坤 (Cho Ting Kwan) | Samsung
仲有幾日,就係 MWC 大會的日子,每逢呢啲重要的日子,不少廠商都會趁機展示自己的旗艦新機,而 Samsung 都唔例外。日前印度 Samsung 的 YouTube 頻道中,出現了一段疑似 Samsung Galaxy S7 的宣傳片,不過後來爆料達人 Evan Bass 就走出黎篤爆 YouTube 呢段片有誤導成份。不過而家 S7 又有新的消息! 外國網站 Android Authority 的 YouTube 頻道中,昨日再出現了一段 Galaxy S7 的上手片段,到底呢部 S7 係點架呢? 唔講咁多,即刻去片!

//timgm.eprice.com.hk/hk/mobile/img/2016-02/17/204638/prince1025_1_4523_e31e6c0678327adf5f5c405ce66ab3bd.jpg

同之前印度 Samsung 果段 YouTube 影片一樣,Android Authority 呢條片都係 set 左做 private,即係一段不公開的影片,不過可能係 Android Authority 一個唔小心,提早將呢段影片流出左,大家就可以趁呢個時間,好好欣賞下呢部疑似 S7 的手機。這段 YouTube 片段只得 14 秒,從影片中你可以見到,手機鏡頭部份無再突出,即是沒有了火山口設計,所以今次片中手機係 S7 的機會應該好大。不過也許是工程機或者樣本機的緣故,所以片中果部手機機背並沒有見到 Samsung Galaxy S7 的字眼。

//timgm.eprice.com.hk/hk/mobile/img/2016-02/17/204638/prince1025_4_4523_5af4129432d6bab879b0c0d9b9f7486a.jpg
▲ 除左影片之外,仲有一張來自 Android Authority 的相片流出,從圖中我地可以見到,Samsung Galaxy S7 將會採用 microSD + NanoSim 的「雙卡插槽」。

YouTube 影片如下:


來源:Android Authority YouTube
廣告