• Magic V 貴得有道理?   Honor 推 VIP Plus 尊貴客戶服務
    Honor的首款摺疊式手機MagicV日前在中國開賣,定價由9,999人民幣(折合HK$12,279)起,並非所有支持國貨的中國消費者都能夠負擔,而Honor亦特別向這批購買MagicV的顧客送上VIPPlus尊貴客戶服務。
  • Honor Magic V 定價曝光   比 Galaxy Z Fold 3 貴 $2,500
    早前Honor公佈旗下首款摺機MagicV將會在1月10日(下週一)發表,雖然已經從華為分拆超過一年,但Honor的宣傳手法與華為P50Pocket如出一轍,同樣是透過利用時裝雜誌將手機率先曝光。日前中國版《Esquire》雜誌的微博,就率先刊登了女星宋軼手執MagicV的照片。
  • 出席人民日報論壇   Honor CEO 展示 Magic V 摺機實物
    早前有報告指Samsung於摺機市場擁有超過8成市佔率,很快就會有新機加入挑戰,Honor早前宣佈他們首款摺機MagicV將會在1月10日發表,由於他們同時在Twitter宣傳,估計MagicV很大機會在海外市場推出。
看更多

最新上市

看更多

精選評測

  • 大像素等於好?Honor V20 4800 萬像素相機 比拼三星 Note9
    最近華為旗下的Honor系列,行貨終於回歸香港,本來應該是一個好消息,但唔知係想試水溫定係點,居然淨係出部Honor10,雖然賣$2999又唔算係貴,不過呢部並唔係網友所期待的手機,所以暫時都係留意返水貨嘅Honor手機。近日有部HonorV20水貨抵港,最大賣點就係用到4800萬像素主鏡頭。去到4800萬像素咁誇張,影出來的效果又係咪真係咁強大呢?版主就用手上的三星GalaxyNote9,比拼一下這部V20。看下文啦!