• 全港首發!華為 Pura 70 Ultra 支持衛星通信!呢幾間網絡商都會支援
    華為早前喺香港推出咗Pura70系列手機,除咗好多人都話手機影相勁,佢仲有一個功能,係「人無佢有」,就係當中最強嘅Pura70Ultra,係香港首部支持天通衛星通信嘅智能手機。而今日中國電信喺香港舉行發佈會,就確認咗呢個消息。想知詳情,睇下文啦!
  • 急起直追?傳華為下一代 Kirin 處理器效能追上高通 S8 Gen 1
    上個月發表的Pura70系列帶著新的Kirin9010處理器登場,顯示華為與中芯的努力有一定的成果,令人好奇往後的表現。有消息指出下一代Kirin處理器效能將進一步升級,有機會追上高通S8Gen1的效能。
  • 華為 Pura 70 Ultra 出機攻略!網絡商比拼 呢間送 $12000 手機禮券 抵買?
    最近華為終於在香港推出了Pura70系列,有在討論區問過華為Fans的看法,到底買香港版,還是大陸版好,大家的意見各有不同,有些人會覺得,港行有保養,軟件更新應該會顧港人需要;但也有人會覺得,要發揮鴻蒙系統,一定是揀中國版。不過,無論你的取態如何,如果你是打算入手香港版的Pura70系列旗艦,你或者會想知道,哪裡出機抵玩。其中有間網絡商,上台出機送$12000手機禮券,這個價錢又是否抵買?想知詳情,看下文吧!
看更多

最新上市

看更多

精選評測