大電池係賣點!Motorola One Power 規格確認

虎仔 / 馬日山 | Moto
剛剛喺西班牙發表嘅小米 A2 同 A2 Lite 令 Android One 更受網友關注,由 Google 做主導的 Android One 系統會定期獲得保安和系統更新,亦有 Google 保證的系統升級年期,唔怕手機買咗一年半載就 Out。不過唔係所有消費者都鍾意小米,點算?仲有 Motorola 可以選擇。

0727-1eFB.jpg

講咗好耐嘅 Android One 手機 Motorola One Power 最近在大陸工信部網站現身,這代表著手機應該會好快發表。規格方面跟小米 A2,甚至 A2 Lite 並非相同級數,不過 Motorola 仍然有為 One Power 提供賣點。根據工信部網站的資料,Motorola One Power 配備 6.18 吋 M
字額螢幕,解像度為 2,246 x 1,080,搭配相信是 Snapdragon 450 的八核處理器,有 3、4、6GB RAM 和 32、64GB 儲存選擇(支援 microSD 擴充)。 

0727-1a.jpg 0727-1b.jpg

Motorola One Power 有機背雙鏡頭相機,但實際像素不清楚,只知道前後都會有一枚 8MP 相機,Motorola 配置有可能是指紋辨識。雖然 One Power 只配 SD450 處理器,但 Motorola 為手機搭配 4,850mAh 大容量電池,這個配搭相信可以給予用戶超過一整天的續航力。工信部網站提到 Motorola One Power 有黑、白、金、銀 4 色機身,機身尺寸為 155.8 x 75.9 x 9.98mm,重量為 170g。以手機現時在工信部出現來看,Motorola One Power 在未來一個月內上市的機會很高。

0727-1c.jpg 0727-1d.jpg

資料來源:xda-developers
 
廣告