小米 9T 開箱!紅米 K20 國際版,未正式發佈被全劇透!

虎仔 / 馬日山 | 小米
上月底,喺中國大陸發表嘅紅米首部旗艦 K20 Pro 和中階 K20,當中 K20 Pro 在上星期已經率先有水貨到港,不過國際版上市安排則一直未有公佈(最新消息是 12/6 會舉行發佈會)。版主Keith 其實同我講過,小米已安排咗會係月底,香港與台灣兩地攪聯合發佈會,相信都係呢部機,而國際版已被人劇透盡,名字叫小米 9T (Mi 9T),有網站連包裝盒都有晒,箱都開埋。點解明明中國叫紅米,出到中國以外,又要叫番小米,呢 D  Fuzzy Logic 真係得小米先想到出來。加陣一齊睇相啦!

fb.jpg

紅米 K20 的國際版命名最近已經有了定案,版主收風非常準確,紅米 K20 將會以小米 9T 名義於包括香港在內的海外市場推出。日前,網友已流出一部 6GB RAM、64GB ROM 的小米 9T,並拍攝了開箱片。從片段可見,國際版的規格配置跟大陸版 K20 完全相同,亦同樣附送了半透明矽膠保護套。暫時版主了解小米 9T 會在 6 月底於香港發表和上市,至於 K20 Pro 會否推出國際版則還在評估階段。立即睇相!

01.jpg
▲ Mi 9T 真機現身,呢個宇宙,再無秘密!

05.jpg
▲ 其中一款 Carbon Black,有 6GB RAM 及 64GB ROM,有兩個 IMEI 代表佢係雙卡雙待。                                   一一一一一

11.jpg
▲ 國際版已內置 Google Play。


03.jpg
▲ 跟機送嘅矽膠軟殼,跟 K20 係一樣。

06.jpg
▲ 跟機有送 USB Type  C 線。

07.jpg
▲ 24w 快充,但無無線充電。

04.jpg
▲ Snapdagron 730 處理器、4000mAh 大電池、4800 萬像素主鏡頭。

09.jpg
▲ 開關掣變了紅色。

10.jpg
▲ 運行 MIUI 10

12.jpg
▲ 採用升降鏡頭

13.jpg
▲ 十分不 Google 的 MIUI

14.jpg
▲ 屏佔比好高,芒又無開㝫,打機最爽。

15.jpg

資料來源:Pinoy Techdad
 
廣告