為睇 HKTV 香港電視而設?四核 Android 盒子平價 $299 有交易!

Eddie | 數碼影音
相信 HKTV 香港電視上星期做「壓力測試」唔少網友都下載左 Apps 黎試睇,不過要睇電視最爽緊係要大芒先爽架啦,有冇考慮過買個 Android TV 黎玩?今日版主行過黃金,見到最平價既盒子都要接近 $450 ,想平平地地試睇 HKTV 香港電視有冇其他方法?版主就發現到有個 SmartHKTV 電視播放機機價 $299 ,強調簡單易用,內置 HKTV 直播專為睇 HKTV 而設,網友們會唔會考慮下?

//timgm.eprice.com.hk/hk/nb/img/2014-11/10/23297/unrealandy_3_1142_5bf79cc7c4aaae0848024dacf6471f62.png
 

$299 機價玩 SmartHKTV 盒子!強調用法簡單 即插即睇!

今次版主是在高登 Apps 開發者連尼住的 Faceboook 發現到的香港電視播放機 smartHKTV 電視盒子,這個盒子是由 ssmart.us 開發,由一間香港網購公司 theonemart 發售。機價 $299 是不包運費和速遞費用,根據連尼住的講法暫時沒有當面交收,運費大約 $40 ~ $50 左右,而這個盒子的規格採用 ATM7029 貓頭鷹四核心處理器、 1GB RAM 、4GB ROM ,可以用 HDMI 1.3 或者三色線輸出,算是入門級數的一個盒子。這個盒子的賣點就是「簡單、易用」,只要插上電源和 HDMI 輸出就可以即刻睇到 HKTV Live 直播,不用再花時間慢慢設定。

而這部機除了可以看 HKTV 之外還可以安裝第三方 Apps 嗎?就版主所知道追部機是沒有內置 Google Play Store ,如果想用千尋影視、 PPTV 等第三方影片軟件就要用 .apk 去安裝,而機身亦有兩個 USB 2.0 接口可以連接 Keyborad 或者滑鼠,而它也支援 DLNA 功能,可以將影片、圖片等投射到電視上面,這個價錢之下大家認為抵玩嗎?留言講講吧!

//timgm.eprice.com.hk/hk/nb/img/2014-11/10/23297/unrealandy_3_1142_75efe827c34c5cb2d137312dbb8d8dd4.png

 ssmart.us 亦有開發一個升級版的 SmartVPlus ,採用的是 RK3188 1.8GHz 四核與 2GB RAM ,價錢賣 $880 就貴多了,當然功能、效能上會更好啦!

購買網址:theonemart
廣告