版主爆香港行貨價! 三星 128GB 型黑 S7 Edge + 6GB RAM C9 Pro

左定坤 (Cho Ting Kwan) | Samsung
不嬲三星每年都會推出雙旗艦系列,分別係 S 系列同埋 Note 系列,可惜今年 Note7 出事,變左得番 S7 / S7 Edge,所以三星無辦法之下,唯有集中谷 S7 系列,出下新色、大容量款式。十二月初果陣,版主 Keith 就同大家提過,128GB 「黑珍珠」新色 S7 Edge 正式在三星官網發表,咁香港幾時有呢?三星發出了邀請函,表示將會舉行發佈會,發表 S7 Edge (128GB),同場仲會有 6GB RAM 的 C9 Pro!與此同時,版主亦收到風,三星 S7 Edge (128GB) 的香港價錢。睇下文啦!

S7 Edge(Facebook).jpg

就在剛剛,三星發出了邀請函,表示會在 2017 年 1 月 5 日舉行春季系列產品發佈會,到時三星會發表一系列智能手機包括 Galaxy C9 Pro、Galaxy S7 Edge (128GB)、手提電腦以及桌面電腦等等。當中的重點應該會係 C9 Pro,雖然行貨未出,不過其實水貨一早已經有,而且都相當受歡迎。C9 Pro 最新水貨價約 $3200,除左有 6 吋大芒,仲配備了 S653 處理器,內置 6GB RAM 以及 64GB ROM。至於香港行貨會賣幾錢,就暫時未有消息,一有消息,版主會第一時間話俾大家知。

Samsung-Galaxy-C9-specs.jpg

除左會發表「專業師奶」,同場仲會有 128GB 的 S7 Edge,相信應該就係版主 Keith 之前介紹過的「亮黑」版本。而版主收到風,呢部 128GB 版本的 S7 Edge,可能在下星期就會開賣 (估計係發表果日),建議零售價為 $6198,但到時大舖會唔會有減價,就未有消息。如果想知更多呢兩部手機的購機情報,記得要留意版主稍後的分享!唔知大家又對呢兩部機有無興趣呢?

S7 Edge 亮黑 128GB 款式發表,將於特定市場推出

三星 S7 Edge (128GB) 在文章發表時,大舖賣價為 $6198,按這裡有詳細規格及最新賣價
廣告