要你打爆旗艦機!OnePlus One 大抽獎,你搶唔搶!

Eddie | Oneplus
早兩日版主 Eddie 在北京為大家玩過 OnePlus One ,大家睇過評測了嗎?版主覺得那個相機實在很不錯哦!因為在北京所以覆唔到大家 Facebook 留言,見到都唔少網友問點樣先可以買到 OnePlus One ,版主亦發 Email 問過 OnePlus 方面 Smash the Past 的詳細玩法!先前版主 Keith 講過要把你的舊手機「粉身碎骨」,但原來 OnePlus 要你打爆的,唔係你的床下底手機,係要別廠旗艦型號!要你打爆 M8、GS5、Z2 換 OnePlus One,你制唔制?

//timgm.eprice.com.hk/hk/mobile/img/2014-04/25/176677/unrealandy_3_4988_e10d676934d97f69c906ae3cc9e3b81d.JPG
 

打爆舊機換 OnePlus One!一切靠抽獎+朋友= 唔使搶?

之前版主 Keith 都同大家交待過,想第一時買 OnePlus One 手機的話要參加一個叫 Smash the Past 的遊戲,首先要進入 //oneplus.net/smash 去登記,因為不是鬥快所以唔需要去搶,而這次的活動是「全球性」所以上次 OnePlus 宣佈的 100 個名額係由首批 16 個國家平分,咁抽中的機會有幾多大家都心裡有數吧!如果真係咁好彩被抽到,就可以用 $1 美金(約 $7.8 港幣)去買一部 OnePlus One (代價是打爆現有的手機) ,亦會得到 3 個名額可以邀請朋友以正價買機。代表全球版的 OnePlus One 第一批只有 400 部!

除左可以用 $1 美金平價買機之外,100 位被抽中的幸運兒(官方寫 Lucky Applicants ,應該是隨機抽)係可以係 5 月頭就入手 OnePlus One ,而被邀請的「朋友」就要等到 5 月底,早買早享受麻,大家都懂的。

有網友話上網淘部手機出黎當完成 Smash the Past ,根據佢地既遊戲規則咁樣其實唔得。因為佢地有指定既手機型號(最平既可能係二手 Lumia 920/ Galaxy S3 ,二手 $1,000 鬆少少),亦要拍一段片放上 Youtube 分享 ,裡面要有用家既自我介紹,要展示到手上部機仲係正常運作到,當然最重要就係狠狠打爆手機既震撼一幕!當然,唔捨得打爆自己部手機既都唔緊要,因為之後係 OnePlus One Forum 、Facebook / Google + 同埋其他媒體都會有機會送出更多邀請,相關活動時間就由 5 月尾開始,唔心急入手既其實都可以等等。

最後要提一提,這個活動是有年齡限制,最少要夠 18 歲先可以參加,學生網友們要想想辨法啦。睇落個過程好似好麻煩,其實又係一個幸運大抽獎,估計機會率好低,你地又會唔會入去博一博?

//timgm.eprice.com.hk/hk/mobile/img/2014-04/25/176677/unrealandy_5_4988_76fb8b8effa9bb7036db47b3aae45a81.png
▲以為可以淘寶求其買部機就可以過到骨? OnePlus One 有一定既機種要求,睇一睇,全部是別廠旗艦機,你會咁做嗎?

//timgm.eprice.com.hk/hk/mobile/img/2014-04/25/176677/unrealandy_3_4988_e19e09d2cc4e7c2639e0bb054339fa35.png
▲ 5 月 3 號就會收到結果,抽到的網友要上來 ePrice 報一報喜啊!
 

在文章發佈的時侯,OnePlus One 國際版的售價及發售機制如下:

16GB ROM 白色版本售價為  HK$2,599
64GB ROM 黑色版本售價為  HK$2,999

由 4 月 25 日,首一百部 OnePlus One 手機,用家要透過 //www.oneplus.net/smash 申請。抽中獎的一百名幸運兒,可以用 US$1 購入 OnePlus One 手機 (同時需要打爛現有的手機) , 並擁有名額推介朋友以原價購買。

 按此看 OnePlus One 國際版本詳細規格和最新賣價
廣告