手機評測 - Honor

  • 左定坤 (Cho Ting Kwan) | Honor
    平價版 P50 Pro:Honor 70 開箱評測!三千中價位用 S778G+ 處理器,用上 Sony IMX800 主相機
    從華為獨立出來的Honor,日前在香港推出了一部中階手機Honor70,配備QualcommSnapdragon778G+5G處理器,具有120HzAMOLED屏幕以及54MPSonyIMX800主鏡頭,叫價三千七。手機硬件上本身並不算太差,不過是否入手這部手機,我覺得還是需要看你有多少的愛。在這篇文章入面,版主就會分享一下手機的上手評測,看看這部手機的外觀、效能、相機表現如何。
  • 左定坤 (Cho Ting Kwan) | Honor
    有 Google + 5G 的「華為」!Honor Magic 4 Pro 開箱評測:外觀、跑分、相機速試
    華為受到美國制裁,手機沒有5G、Google之後,花粉會不會將目標,紛紛轉向同華為有點關係的Honor上呢?日前Honor就發表了國際版旗艦手機MagicPro4,而這部手機很快就宣佈在香港推出,有關開賣日期以及建議零售價,可以按這裡重溫。而我們亦借得了這部MagicPro4香港版,率先同大家做個簡單的開箱評測!Let'sGo!
  • 左定坤 (Cho Ting Kwan) | Huawei
    帶住 Honor X8 家庭樂!$1699 六系 U 輕薄手機評測 效能、影相係咪滿足到我?
    HonorX8到手已有兩星期,一直好忙都未抽到時間去同大家分享,我對呢部手機嘅感覺,但喺呢兩個星期入面,版主都有用佢嚟做後備副機,放假帶個囡出去玩,都有用呢部手機拍下一些相片,轉頭都會同大家share一下。以前大家一提到Honor,都會覺得係華為旗下品牌,但事實上而家Honor已經從華為獨立出來,更重要嘅係有Google,呢點對於一般消費者,應該都相當關心。另外,價錢只係$1700有找,有6系U,性能、相機方面又點呢?立即同大家評測一下。
  • 左定坤 (Cho Ting Kwan) | Honor
    大像素等於好?Honor V20 4800 萬像素相機 比拼三星 Note9
    最近華為旗下的Honor系列,行貨終於回歸香港,本來應該是一個好消息,但唔知係想試水溫定係點,居然淨係出部Honor10,雖然賣$2999又唔算係貴,不過呢部並唔係網友所期待的手機,所以暫時都係留意返水貨嘅Honor手機。近日有部HonorV20水貨抵港,最大賣點就係用到4800萬像素主鏡頭。去到4800萬像素咁誇張,影出來的效果又係咪真係咁強大呢?版主就用手上的三星GalaxyNote9,比拼一下這部V20。看下文啦!