QHD 旗艦八核版!Samsung Galaxy Note 4 賣 $6,298 貴唔貴?

Eddie | Samsung
每年係 iPhone 之後,都會有一個大屏幕既重頭戲!冇錯,版主講既正是 Samsung 每一年出既 Galxay Note 系列,而今次出到第四代既 Samsung Galaxy Note 4 除左承繼上幾代既大屏幕同埋 S-Pen 之外,價錢超越 $6,000 也是常識吧!同樣係大芒機,你地會揀佢定係新出既 iPhone 6 Plus 呢?不如入黎睇睇賣價再講講吧!

金屬質感的新旗艦!Samsung Galaxy Note 4  真機上手試跑分!

QHD 大屏幕手機、香港推出八核心 4G 版!Samsung Galaxy Note 4 賣 $6,398!

今日係香港發佈既 Samsung Galaxy Note 價錢比起上年 Note 3 貴 $100 ,賣價 $6,298 。而規格方面, Samsung Galaxy Note 4 將會採用 5.7 吋 2560 x 1440 解像度 QHD 屏幕、材質方面仍然是 S-AMOLED ,用的處理器不是主流的 Qualcomm S805 ,而係採用而家的 Samsung Exynos 4+4 核處理器,時脈分別係 1.9GHz 和 1.3GHz 、 3GB RAM ,今次香港推於推出 32GB ROM 版本了,相機方面用了 1600 萬像素鏡頭,光圈 f/2.2 ,前鏡頭採用 370 萬像素感光元件,電池量 3220mAh 與上一代差不多,然而支援快速充電, 30 分鐘就足夠充 50% 是相當實用。香港版本就只支援 FDD-LTE 和 WCDMA ,沒有現在流行的五模多頻。 

而 Samsung Galxay Note Edge 就未公佈賣價,與 Samsung Galaxy Note 4 不同的是多了個機側屏幕,解像度是 5.7 吋 2560 x 1440 + 160 (機側屏幕),處理器方面亦用了 Qualcomm S805 2.7GHz 四核配 3GB RAM ,也推出 32GB 版本、 1600 萬像素主鏡頭和 370 萬像素前顗頭,電池量只有 3000mAh 比起 Note 4 少。特別的是這部手機支援 TD-LTE 、 FDD-LTE 、 WCDMA 和 TD-SCDMA ,有真正的五模十頻,希望發佈價錢不要太貴才好。

Samsung Galaxy Note 4 將會在 9 月 30 號開賣黑、白色,而金色版本就要遲少少,換句話說幾日之後就可以買到呢部新機啦。

金屬質感的新旗艦!Samsung Galaxy Note 4  真機上手試跑分!
▲當時大陸是推出 Qualcomm 處理器的雙卡版,不過香港就是單卡版,亦只有 FD-LTE

在文章發佈的時侯, Samsung Galxay Note 4 定價 $6,298,按此看詳細規格和最新賣價。
廣告