發佈前一天! Mate 8 諜照最後曝光! 有三種顏色!

左定坤 (Cho Ting Kwan) | Huawei
大家還記得明天是甚麼日子嗎? 之前版主同大家提及過,明天 (26/11) 就是 Huawei Mate 8 發佈的日子,記得當年 Mate 7 推出的時候大受歡迎,唔知今次推出的 Mate 8 能唔能夠俾到大家驚喜呢? 到發佈前一日,Mate 8 的最後諜照亦都曝光了! 就俾大家睇下 Mate 8 的多角度面貌!

//timgm.eprice.com.hk/hk/mobile/img/2015-11/25/203917/prince1025_1_4546_89db0a802a36c293f678248488cf3ca7.jpg

從上一次流出的 Mate 8 諜照中,可以發現 Mate 8 的外型風格同之前流傳嘅有啲唔同,包括左主鏡頭以及指紋辨識器部份都變左圓形嘅設計。而今次 Mate 8 呢輯最後諜照,在設計特色上亦都同上次流出的 Mate 8 諜照相符合,而且今次仲帶來多一個信息,就是 Mate 8 至少會有三種顏色選擇,包括銀、金、玫瑰金!


多角度圖賞,華為 Mate 8 發表前看光光

▲ 機的正面你可以見到有 6 吋的 2K 芒、前置鏡頭以及 sensor。

多角度圖賞,華為 Mate 8 發表前看光光
▲ 機的背面你可以見到有圓形設計的主鏡頭以及指紋辨識器。

多角度圖賞,華為 Mate 8 發表前看光光
▲ 部機就咁睇落去都幾薄下。

綜合之前流出的配置資料,呢部 Mate 8 有傳採用了 6 吋的 2K 芒,並且配備了自家研發的 Kirin 950 處理器,在跑分方面破八萬,並內置 3GB / 4GB RAM,最高儲存空間達 128GB。相機方面,有傳 Mate 8 會採用 1600 萬像素主鏡頭。Mate 8 有傳會預載 Android 6.0 系統,並有三種顏色、三種尺吋選擇。不知大家對於明天發佈的 Mate 8 有沒有期待呢? 用緊 Mate 7 的話,會唔會考慮轉用 Mate 8 呢? 留言講下你嘅意見啦!


來源:G for Gadgets
廣告