黑白紅綠四色齊! Sony Xperia ZR 抵港定價 $4,698

Eddie | Sony
尋晚版主同大家報導過先達防水四核機既價錢,唔知大家睇左未呢?如果唔鐘意水貨既網友,可以留意下今日又有一部四核心的防水機種 Xperia ZR 在香港發佈,而且支援到香港的 4G LTE 上網,用盡高速上網速度!事不宜遲,即刻帶大家睇睇最新售價和預訂情況!

//timgm.eprice.com.hk/hk/mobile/img/2013-06/18/51712/unrealandy_3_SONY-_b79f93965f315be68b0c674b88f5c32d.JPG
 

IP5/8 等級防水高規格 支援香港 4G LTE

之前版主都跟大家試玩過日版 Sony Xperia ZR ,而香港發佈的版本除了取消日系天線設計之外,亦支援不同地方的 4G LTE 頻譜,包括日本、美國、南非等,不過內置容量就由日版的 32GB 大減到 8GB (可用容量大概 4GB 左右),雖然說機身可以支援 32GB 外置插卡,但現在遊戲的容量很大,如果有 Apps2SD 功能會比較好。

說到其他規格方面, Sony Xperia ZR 採用 4.6 吋 720 x 1280 解像度 TFT 屏幕, Qualcomm APQ8064 四核心 1.5GHz 處理器、 2GB RAM 、1300 萬像素 Exmor RS 感光元件相機,也搭載了實體快門,終於可以實現水底拍攝了,可惜的是前鏡頭只有 30 萬像素。機身具備 IP5/8 防水等級,可以在1.5米水深下使用 30 分鐘,而內置的 2,300 mAh 電池是可換式。香港行貨賣價 $4,698 ,於 6 月底香港發售,有網友想入手嗎?

實體快門回歸!防水日機 Sony Xperia ZR 試玩
▲ Sony Xperia ZR 港版支援 4G LTE ,但內置容量剩下 8GB ,大家會想入手嗎?
 

網友問題齊齊問:

其實之前版主已經試玩過日版,亦都已經做過跑分實測了,相機方面亦由台灣、大陸兩地的版主試得很詳細啦(有水底拍攝示範)。不過今日版主 Eddie 會拿到港版機詳細試,網友們有什麼想知道的?又覺得呢部機性價比如何呢?發表一下講法吧!

在文章刊登的時侯, Sony Xperia ZR 預售價格 $ 4,698,按此看最新價格和詳細規格。

接近價位有乜同級機種?比大家睇下啦
手機型號 小評 介紹及本周賣價
Samsung Galaxy S3 LTE 4G 四核機種、 AMOLED 屏幕 $4598 Click 入睇介紹
ASUS Padfone Infinity 5 吋大屏幕、 1300 萬像鏡頭、可與平板組件合體 $4888 Click 入睇介紹
LG Optimus G 4.7 吋 IPS 靚芒、四核、1300 萬像素鏡頭 $4498 Click 入睇介紹
 
廣告