最好的愚人節禮物? Samsung Galaxy S5 四月一日香港發佈

Eddie | Samsung
3 月真係好多發佈會,Oppo Find 7 剛剛過去,下星期 3 月 25 號又有 HTC M8 的發佈會,過兩日 3 月 27 香港又有一場 HTC M8 ,版主們都唔愁冇新機玩。(不過當然很忙就是了icon)不過預見 4 月亦都有唔少既新機登陸,包括 Sony Xperia Z2 同埋 Samsung Galaxy S5 兩部防水旗艦。而 Samsung 今次揀正愚人節去發佈 Galaxy S5 到底係咪別有用心?

三星官網爆料!Galaxy S5 一樣有 Exynos 8 核!
 

Samsung Galaxy S5 愚人節登陸香港!賣價會接近 $6,000 ?

今日版主們收到 Samsung 的邀請,參加在 4 月 1 號的 Samsung Galaxy S5 發佈會,特地選了在愚人節發佈新機會不會有特別意思?版主真係諗唔透。係邀請涵上面亦見到有 Samsung Gear 2 、 Gear 2 Neo 和 Gear Fit 的字眼,相信呢幾款智能裝置亦會同佈在當日發佈。

至於新機賣到幾多錢?我地其實可以估下,因為尋日 Samsung Galxay S5 在台灣正式發佈,分 16GB 和 32GB 兩個版本,價錢分別約 $5,800 和 $6,050 ,香港會唔會跟住出兩個版本就冇人知道啦。仲有差唔多 10 日就到愚人節 Galaxy S5 正式登陸香港,大家對呢部機仲有冇期待呢?(老實說,版主 Eddie 就是想試 Phase Detection 相機)

//timgm.eprice.com.hk/hk/mobile/img/2014-03/20/170832/unrealandy_3_Samsung-_a48b14da81a0ec141af7764e64ae4137.jpg
▲ Samsung 發出了邀請,在 4 月 1 號於香港發佈,之前都講過 CSL 已經可以預訂,估計四月初至中會有得賣,也就是和 Xpeira Z2 同步?
 

Samsung Galaxy S5 發佈及實測系列

1) 萬眾期待!Samsung Galaxy S5 發佈:小升級玩生活化
2) 有什麼不同?Samsung Galaxy S5 實機圖集
3) Galaxy S5 千六萬像素相機齊試拍
4) Samsung Galaxy S5 vs S4 vs Sony Xperia Z2 規格比一比
5) 跑分,大細,屏幕,介面實測
6) 指紋認證 +  心跳測量實測
7) [版主評論] Samsung Galaxy S5 強化攝影、大玩健康功能 其他廠會跟?
8) 熱門話題] 十個不買 Galaxy S5 的理由
9) Samsung Gear2、Gear Neo 登場
10) 運動型 Samsung Gear Fit 發佈
11) 影相比拼:Samsung Galaxy S5 vs 小米 3

在文章刊出的時侯, Samsung Galaxy S5 仍然未公佈香港賣價,按此看詳細規格和最新價格。
廣告