十月新機:LG V20 遲大到!月底先至有得玩

Keith Yim | LG
時序進入了第三季,也是各手機品牌下半年主力機種推出的時間,前面幾個月大家已經看到不少旗艦機種在台亮相,這個 10 月主要還是以中階機種為主,不過也有剛剛發表、熱騰騰的旗艦款式要在這個月推出喔!我哋會一連報導,跟大家分享。

lg-fb.jpg

LG V20 挑戰六千蚊

本月即將在香港推出的旗艦款式,就是 LG 剛在 9 月初於發表的 V20。V20 承襲 V10 的雙螢幕、雙鏡頭設計,不過雙鏡頭由原本的自拍相機改為主相機,並有廣角、望遠二種視角,與 G5 設定類似;而它在外觀上改採航太級 AL6013 金屬與 Si-PC 塑料機殼保護,通過美國軍規防撞測試。此外,手機內建 5.7 吋 QHD IPS Quantum 螢幕、高通 S820 處理器、1600 萬像素標準 / 800 萬畫素廣角主相機、500 萬畫素前相機、4GB RAM / 64GB ROM、可拆式 3200 mAh 電池,香港版並支援 4G+3G 雙卡雙待功能。本來,香港版打算十月頭香港發佈,月中上市,但版主掌握消息指,香港版嚴重 Delay,相信要月中才會舉行發佈會,網友要真係據為己有,就要等十月底。版主初步得到 LG V20 香港初步定價,只係六千平幾蚊。大舖係咪即出即減一千,暫時未知,不過挑戰六千呢個價,大家又點睇?

LG V20 發表:雙主鏡頭、軍規防摔、可換電池、4G+3G 雙待
▲  LG V20

v20-01.jpg
▲  行貨要等咁耐?其實已有賣開日、韓水貨手機店,已貼出韓版 V20 嘅相片,據知唔會遲過星期一 3/10 就會係香港有得賣。港行都傳接近六千,你估水貨又會賣幾錢?

LG V20 發佈、評測相關文章
版主獨家爆! LG V20 真機,三日內現身香港
相機、音效屈哂機?配雙主鏡頭 + Hi-Fi DAC,LG V20 網友幾銀會敗?
5.7 吋大芒 + B&O + DAC + 雙鏡頭! LG V20 真機上手評測

LG V20 在文章發表時,香港上市日期未定,按這裡有詳細規格及最新賣價


 
廣告