【快訊】 HTC Butterfly S 飛到來香港! 7 月 4 號正式發佈!

Eddie | HTC
又有一單關於 HTC 的好消息了!今日除了 HTC One 64GB 版本正式開賣之外, ePrice 亦收到邀請參加下星期 HTC Butterfly S 的香港發佈會,亦即係話呢部機好快就會黎到香港啦!如果大家喜歡 HTC Zoe 和 BlinkFeed 功能,又嫌 HTC One 不可以插卡,這部機可能是另一個好的選擇啊!想知道詳細情形?Cick 入黎即刻話你知!
蝴蝶升級!HTC Butterfy S 七月上市 $22,900 - 6
 

Butterfly S 下周來港發佈 支援雙頻 4G LTE

ePrice 版主們收到消息, 蝴蝶機的升級版 HTC Butterfly S 將會在 7 月 4 號正式發佈,預計七月頭就有得賣了,想入手 HTC One 的網友可以等埋呢部機,因為它在規格方面,比起 HTC One 高階一點, 比如說用上更大的 5 吋的 1920 x 1080 SLCD 3屏幕、更快的 Qualcomm 600 四核心 1.9GHz 處理器、2GB RAM ,內置容量是 16GB ,不過可以外置最大 64GB 的插卡,相機方面與 HTC One 同樣採用 UltraPixel 相機,像素方面是 400 萬,也用到 HTC Zoe 功能。電池方面加碼到 3200 mAh ,續航力更上一層樓;而設計方面除了用了 BoomSound 雙前喇叭之外,亦採用了 Multi-Task、Home 、 Back 三按鍵方式,今次應該沒有黑條了吧! 

相信大家亦關於另一個問題,香港版是否會有 4G LTE 呢?之前版主 Keith 亦跟大家透露過,香港推出的 HTC Butterfly S 將會搭載 2600/1800 MHz 的 4G LTE ,不過預計仍然是 CAT3 格式,仍然未用到 CAT4 的 150Mbps 上網速度。(希望 HTC 給我們帶來驚喜吧!)如果想知道 Butterfly S 到發佈的情形和更詳細的資料,請繼續留意我們的報導啊,當有新消息就會為大家第一時間送上!

全港獨家!HTC Butterfly s 試真機,睇跑分!
▲ HTC Butterfly S 在台灣推出紅、白、灰三種顏色,希望在香港也齊色吧!
 

賣價破 $6,000? 同 HTC One 比大家點睇?

睇過 Keith 的比較文,相信大家都心裡有數, HTC Butterfly S 在屏幕、處理器、插卡、電量都略略比 HTC One 更切合香港用家需要,都有唔少網友講到明等呢部,不過大家又估賣價幾多呢?如果以台灣賣價睇, HTC Butterfly S 同 HTC One 是同價的,開賣之後價錢應該是 $5,698 ,不過兩部定位如此接近的機,會開出兩條客路,還是阻礙銷情呢?大家不妨投票表態一下,亦請留言分享一下睇法吧!

Trade 機補二千!HTC One 64GB 初賣街價$5,800
▲大家會覺得 HTC One 64GB 真的太貴嗎?
廣告